1. Laardijk en de Verlengde Noordersloot

Er wordt momenteel hard gewerkt aan het uitgraven van de Buffer Noord bij Zwartemeer. Met de vrijkomende zand en grond worden de Laardijk en de Verlengde Noordersloot verbreed, verhoogd en verstevigd. Daardoor zijn zij tot volgend voorjaar afgesloten en is het wandel- en fietsgebied van het Meerstalblok West onbereikbaar. Ook de Parkeerplaatsen zijn gesloten. Die van de Laardijk tot volgend voorjaar. Die aan de Noordersloot voorgoed.


2. Grenskade

Vóór de zomer is de Grenskade versterkt en verbreed. Voor een deel loopt deze nu over Duits grondgebied. Maar nu het zand gezet is, kan het beton voor het fietspad worden gestort. Die werkzaamheden zijn binnenkort klaar. Daarna ligt er over het Noordelijk deel van de Grenskade een prachtig breed, betonnen fietspad. Nog dit najaar wordt de Grenskade weer opengesteld.


VERBODEN TOEGANG

3. Uitganspunt Weiteveen

Nu dat het Noordelijk deel van het Bargerveen onbereikbaar is geworden, kunnen fietsers en wandelaars het beste vanuit Weiteveen vertrekken. Immers, daar zijn de werkzaamheden aan de Buffer Weiteveen inmiddels afgerond. De Parkeerplaats aan de Zuidersloot is een ideaal uitgangspunt. Rondom Weiteveen zijn ook nieuwe routes uitgezet.


4. Vossedijk gestremd

Inmiddels is de veel gebruikte, doorlopende fiets- en wandelroute over de Vossedijk ter hoogte van de Bult gestremd. Vanaf de Bult zijn de werkzaamheden goed te overzien. Maar verder fietsen of wandelen is van daaruit niet mogelijk. Tot, naar verwachting, volgend voorjaar.


5. Wijziging Fietsknooppunten

De bestaande fietsknooppunten worden zo snel mogelijk aangepast aan de nieuwe situatie. Waarmee u uw route langs een andere weg kunt vervolgen. Komend voorjaar worden de fietsknooppunten in en rond het Bargerveen verder aangepast en geactualiseerd.