FAMILIEDAG EN OPEN DAG

Dit jaar was de traditionele Familiedag van Staatsbosbeheer gekoppeld aan een Open Dag van het Bargerveen. Want niet alleen Staatsbosbeheer, maar ook de Aannemers van de Buffer Noord en de Buffer Weiteveen hielden open huis. Zij gaven tekst en uitleg over hetgeen er in het Bargerveen allemaal aan werkzaamheden worden verricht. En da’s niet niks…..

Op Hemelvaartsdag organiseert Staatsbosbeheer altijd haar traditionele Familiedag. Die begint al vroeg met dauwtrappen georganiseerd door het Veenloopcentrum. Waarna rond 10.00 uur het brood bakken, pannenkoeken smullen, ‘steel hangen’, nestkastjes timmeren, speurtocht lopen, pitrus pellen, natuurquizzen, touwklimmen, fluitjes snijden en stands bekijken losgaat.

Maar om te zorgen dat de mensen ook op de andere plekken kwamen was er een Auto Route en een Fiets Route uitgestippeld. En voor deze gelegenheid werd de Veenland Express van stal gehaald. Die maakte elke uur, samen met de Huifkar van Scholtenszathe, een rondrit door het gebied. Daarbij werd de directiekeet van Oosterhuis en de directiekeet van FuhlerHoornstra aangedaan.

Een groot succes, mede vanwege het fraaie zomerweer.

[envira-gallery id=”1016″]