MEERSTALBLOK WEST EN GRENSKADE AFGESLOTEN

Begin september wordt gestart met de ophoging van de Noordersloot en de Laardijk in het Bargerveen. Die werkzaamheden gaan duren tot voorjaar 2018. Al die tijd is het Meerstalblok West voor fietsers en wandelaars volledig afgesloten. De Parkeerplaats aan de kop van de Laardijk wordt tijdelijk opgeheven. Die aan het midden van de Verlengde Noordersloot verdwijnt helemaal.

Begin september wordt ook gestart met de aanleg van een 2,5 meter breed fietspad over de Grenskade. Ook die is dus afgesloten. Naar verwachting tot ongeveer 1 november 2017. Zowel het Naoberpad als de Hunenweg krijgen tijdelijk een omleiding en een alternatieve route.

Het zwaartepunt van de fiets- en wandelroutes wordt verlegd naar het Midden van het Bargerveen. Daarvoor is de Parkeerplaats aan de Zuidersloot in Weiteveen de beste uitvalsbasis.

Staatsbosbeheer stapt bij haar fiets- en wandelroutes over op het gebruik van genummerde Knooppunten. Voor de komende periode ligt Knooppunt 62 (de Bult) er volledig uit. Bij de Knooppunten (61, 63 en 64) dient rekening te worden gehouden met afsluitingen en omleidingen.

AFSLUITINGEN

1. Parkeerplaats Laardijk

wordt tijdelijk opgeheven

2. Parkeerplaats Noordersloot

wordt permanent opgeheven

3. Verlengde Noordersloot

afgesloten tot voorjaar 2018

4. Laardijk

afgesloten tot voorjaar 2018

5. Grenskade

afgesloten tot begin november 2017

OMLEIDINGEN

6. Parkeerplaats Zuidersloot

startpunt meerdere routes

7. Fietsroute Bargerveen

via Verl. Scheperweg, Dordsedijk en Zuidersloot

8. Omleiding Hunenweg

tijdelijke omleiding

9. Omleiding Noaberpad

tijdelijke omleiding

10. Wandelroutes

vanaf Parkeerplaats Zuidersloot