Projectbureau

Het Projectbureau Bargerveen-Schoonebeek wordt gevormd door Prolander. Zij doen de voorbereiding, organisatie en uitvoering van de werkzaamheden. Tevens voeren zij het secretariaat van de Bestuurscommissie.

Prolander is op 1 maart 2015 opgericht. Zij hebben voor de Provincies Drenthe en Groningen de taken overgenomen van de opgeheven Dienst Landelijk Gebied (DLG).

Prolander levert ontwerpers en procesregisseurs met gedegen gebiedskennis. En werkt aan projecten die de natuur, waterhuishouding, recreatiemogelijkheden en landbouw versterken. Prolander vertaalt provinciaal beleid naar concrete plannen. Maar, zorgt er ook voor dat die plannen worden uitgevoerd. Daarbij wordt altijd gezocht naar praktische oplossingen die passen bij de bestuurlijke wensen, ruimtelijke ambities en eigenschappen van het gebied.

Prolander heeft daartoe vele specialisaties zelf in huis. Van ecologen tot hydrologen, van gebiedsontwikkeling tot grondruil. Zo blijft de continuïteit en stabiliteit van het vele werk behouden. Prolander werkt waar nodig samen met andere specialisten. 

Bert van Guldener
projectleider

Marleen Stoutjesdijk
medewerker projectbureau

Rienko van der Schuur
ecoloog

Anne Boonstra
adviseur subsidies

Ewald Roordink
projecttrekker Buffer Weiteveen

Eric Blom
hydroloog, milieukundige

Ab van der Veen
aan- en verkoop grond

Ella Nanninga
secretariaat

Het project Bargerveen-Schoonebeek wordt mede mogelijk gemaakt door: