De grenskade is weer toegankelijk

sep 28, 2020 | Interne Maatregelen

We hebben u de laatste maanden een paar keer om geduld gevraagd, maar nu is de grenskade weer geopend voor recreatie.

De werkzaamheden aan de grenskade zijn gereed. De oude veenkade is vervangen voor een leemkade, die het water veel beter vasthoudt in het Bargerveen. Op deze manier zorgen we voor een stabiele en hoge waterstand. Eén van de belangrijkste maatregelen die we treffen om het veen te behouden en te versterken. Tegelijkertijd met het vervangen van de kade hebben we de fiets- en beheerpaden vernieuwd en mooi gemaakt. Het werk is vrijwel klaar en er kan dus weer gefietst en gewandeld worden.

Fiets- en wandelknooppuntensysteem

Er is nu ook een goede aansluiting met het fiets- en wandelknooppuntensysteem in Duitsland. Bij het plannen van je route, fiets of wandel je zo verder bij de buren. Een mooie verbetering voor nóg meer grensoverschrijdend fietsplezier. Vanwege de coronamaatregelen is er geen feestelijke opening, maar we hopen natuurlijk dat u de routes toch met veel plezier gaat gebruiken.

Afronding werkzaamheden

De aannemer rondt de komende weken de laatste kleine werkzaamheden verder af, zoals het netjes maken en beplanten van de bermen. Hierdoor kan op sommige plekken tijdelijk nog wat overlast ervaren worden.

Grenskade

Foto: grenskade, door Arcadis.