Logo Bargerveen Schoonebeek - Natuurlijk Naoberschap

Digitale informatieavond Buffer Zuid

mrt 24, 2021 | Agenda, Nieuw-Schoonebeek

In en rond het Bargerveen wordt hard gewerkt. Dat is u vast niet ontgaan. Afgelopen jaren zijn buffers aangelegd, is de grenskade vernieuwd, interne kades en fiets- en wandelpaden zijn verbeterd, vervangen en aangelegd. Maar één van de grootste projecten rond het Bargerveen is nog niet daadwerkelijk zichtbaar: Buffer Zuid. Tussen het Bargerveen en Nieuw-Schoonebeek komt een waterbuffer van maar liefst 220 hectare. Op dit moment worden er volop plannen gemaakt voor deze grote ontwikkeling.

31 maart: informatieavond

We nemen u tijdens de informatieavond op 31 maart mee in deze ontwikkelingen, plannen en de planning rondom Buffer Zuid. Ook vertellen we hoe we u de komende tijd op de hoogte houden en waar u terecht kunt met vragen en/of opmerkingen.

Programma

 • 19.30 uur: virtuele inloop in Zoom
 • 20.00 uur: welkomstwoord voorzitter Bestuurscommissie Nynke Houwing
 • 20.05 uur: presentatie door secretaris/projectleider Jacomijn Pluimers
 • 20.45 uur: ruimte voor vragen en opmerkingen
Luchtfoto Bargerveen

Aanmelden

Wilt u erbij zijn? Laat het ons weten. Aanmelden kan via het volgende formulier: https://www.formdesk.com/hvr/bufferzuid

Zoom

De informatieavond wordt georganiseerd via Zoom: een programma waarmee u via internet kunt videobellen met bijvoorbeeld een laptop of smartphone. Ga naar: https://zoom.us/join en log in met meeting ID: 972 8425 5270

Is Zoom nieuw voor u? Onderaan dit nieuwsbericht vindt u een instructie hoe u dit programma kunt gebruiken. Komt u er niet uit? Op 31 maart vanaf 19.00 uur kunt u hulp krijgen door te bellen met Marleen Stoutjesdijk (06 – 5247 5128).

Zoominstructie

Om de bijeenkomst binnen te komen:

 1. Ga naar https://zoom.us/join
 2. Vul de meeting-ID in: 972 8425 5270 en klik op Join

Wel Zoom op je computer:

 1. Als je Zoom hebt geïnstalleerd op je computer krijg je een pop-up om Zoom meetings te openen. Klik op Zoom meetings openen.
 2. Vul daarna de meeting-ID in die ook vermeld staat in de brief.

Geen Zoom op je computer:

 1. Als je Zoom niet hebt geïnstalleerd op je computer krijg je een pop-up dat de zoom app wordt gedownload. Klik op annuleren en klik onderaan de pagina op Join from Your Browser
 2. Het kan zijn dat je een pop-up krijgt dat zoom gebruik wil maken van je microfoon en camera, klik in dat geval op toestaan
 3. Vul je naam in en geef aan dat je geen robot bent en klik op Join
 4. Klik op I agree om akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden
 5. Vul de meeting-ID in die ook vermeld staat in de brief

Dit kan gebeuren na inloggen:

 • De host heeft de bijeenkomst nog niet geopend. Je ziet het bericht Please wait for the host to start this meeting. Zodra de bijeenkomst wordt gestart wordt je toegelaten tot de wachtruimte of de bijeenkomst.
 • Je komt in de wachtruimte terecht, je ziet dan het bericht Please wait the meeting host will soon let you in. De host ontvangt een melding dat je in de wachtruimte zit en zal je z.s.m. toelaten tot de bijeenkomst.
 • Je komt direct terecht in de bijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst

 1. Als je wel zoom op je computer hebt krijg je een pop-up, klik dan op de blauwe knop met join with computer audio.
 2. Als je geen zoom op je computer hebt klik links onderin op join audio, selecteer computer audio en klik op join audio by computer.
 3. Links onderin kan je de microfoon en camera aan of uitzetten.
 4. Als je niet aan het woord bent zorg dan dat de microfoon uitstaat, om ruis te voorkomen.
 5. Vragen kun je typen in de chatbox, onderaan je scherm. Klik op  chat en de chatbox zal rechts in het scherm verschijnen. Onderaan bij Type message here…  kun je je vraag typen.