Logo Bargerveen Schoonebeek - Natuurlijk Naoberschap

Verzin een nieuwe naam voor de Dr. Ir. H.A. Stheemanstraat!

jul 10, 2024 | Buffer Zuid, Nieuw-Schoonebeek

Een nieuw gebied – Buffer Zuid – en een nieuwe weg aan de zuidkant langs de buffer: een hele verandering voor Nieuw-Schoonebeek. De Dr. Ir. H.A. Stheemanstraat komt na realisering van de buffer aan de noordkant te vervallen. Eén gedeelte blijft wel bestaan: van de Europaweg tot aan de splitsing met de nieuwe weg. Namens Dorpsbelangen Nieuw-Schoonebeek zet Stichting Tussen Beek en Veen een prijsvraag uit om de inwoners van Nieuw-Schoonebeek mee te laten denken over een passende naam voor de nieuwe weg.

Zo doet u mee

Alle inwoners van Nieuw-Schoonebeek mogen meedoen aan de prijsvraag. Ideeën kunnen ingediend worden via de mail: tussenbeekenveen@outlook.com.

Inzenden kan tot 1 augustus 2024, daarna kiest een jury. Bestaande uit inwoners van Nieuw-Schoonebeek die betrokken zijn bij het gebied, de winnende straatnaam.

Spelregels

  • De naam past (indien mogelijk) bij overige straatnamen in het gebied
  • De nieuwe naam moet goed uitspreekbaar en schrijfbaar zijn
  • Als de nieuwe naam vernoemd wordt naar een persoon, dan moet die persoon van onbesproken gedrag zijn geweest en inmiddels minstens tien jaar geleden zijn overleden
  • De naam mag niet in gebruik zijn binnen de gemeente Emmen
  • De voorkeur gaat uit naar een originele naam en niet al te lang (maximaal 15 tekens).

De winnende naam wordt aan Commissie Naamgeving – Gemeente Emmen voorgelegd. Na goedkeuring krijgt de winnaar persoonlijk bericht. Daarna wordt de winnende naam publiekelijk kenbaar gemaakt.

Wat kunt u winnen?

De winnaar van de gekozen straatnaam krijgt naast eeuwige roem een levensmiddelenpakket met producten uit de streek.

Foto: kaart Buffer Zuid 

Kopfoto: Buffer Zuid (Antoon Heijnen)