Fietspaden opengesteld voor gebruik

mei 1, 2020 | Interne Maatregelen

Zoals gemeld in de nieuwsberichten van de afgelopen maanden is het werk aan de kades en paden rond de schaapskooi heel vlot verlopen. Per 2 mei kunnen de eerste nieuwe fietspaden gebruikt worden door bezoekers.

Fietspaden naar schaapskooi

De fietspaden die weer gebruikt kunnen worden zijn de paden naar de schaapskooi, over De Lijn en over de Vossendijk richting Zwartemeer. Bij de fietspaden vinden nog wel wat werkzaamheden plaats, zoals het afwerken van bermen en het plaatsen van rasters, dus blijf voorzichtig. Het fietspad tussen de Zuidersloot en de Stheemanstraat blijft nog enkele weken dicht. Het fietspad langs de Nederlandse/Duitse grens zal nog afgesloten zijn tot najaar/winter 2020.

Alleen bedoeld voor fietsers

Voor alle fietspaden in het Bargerveen geldt dat ze alleen bedoeld zijn voor fietsen, dus niet voor bromfietsen of snorfietsen.

Verkeersbord verboden voor brom- en snorfietsen

Richtlijnen RIVM

Helaas kunnen we door de maatregelen tegen het coronavirus natuurlijk geen feestelijke opening organiseren. We hebben ervoor gekozen om de fietspaden wel open te stellen voor publiek, maar we blijven een dringend beroep doen op iedereen om ook in het Bargerveen de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen. Blijf zoveel mogelijk thuis, maak hooguit een ommetje in de buurt. Houd anderhalve meter afstand en geef elkaar de ruimte.

Fietspad
Fietspaden naar de schaapskooi

„Radwege freigegeben!

Ab dem 2. Mai können die ersten neuen Radwege im Bargerveen rund um den Schafstall von Besuchern genutzt werden, d.h. die Wege zum Schafstall über De Lijn und den Vossedijk in Richtung Zwartemeer. Aber aufgepasst: die Wegeseitenräume müssen noch befestigt werden. Der Radweg zwischen Zuidersloot und Stheemanstraat bleibt noch für einige Wochen gesperrt.

Aufgrund des aktuellen Corona-Geschehens wird es leider keine Eröffnungsfeier geben. Alle Besucher des Bargerveens sind aufgefordert, die RIVM-Richtlinien einzuhalten! Kommen Sie nicht in Gruppen, halten Sie Abstand und lassen Sie einander Raum.“