Fotoverslag van het veldbezoek van groep 7 en 8

dec 12, 2022 | Buffer Zuid

Op dinsdag 22 november 2022 kwam groep 7-8 van de Gerardus Majellaschool in Nieuw-Schoonebeek een kijkje nemen bij het onderzoek voor de buffer zuid.

We begonnen het veldbezoek bij de sondeertruck die het geotechnisch onderzoek doet. De onderzoekers boren tot wel 25 meter de grond in om te weten hoe de bodem in elkaar zit. Natuurlijk mocht iedereen even binnen kijken.

Daarna stonden we er met ons neus bovenop om te zien hoe de sondeertruck op rupsbanden het veld in rijdt en hoe de boring in z’n werk gaat.

De tweede stop was bij de archeologisch onderzoeker, Jasper. Hij boort met de hand gaten en zeeft de grond die hij naar boven haalt. Hij vertelde dat we in dit gebied weleens gereedschap tegenkomen gemaakt van vuursteen. Eén van de kinderen vond ook een stuk vuursteen op de grond. De klas wilde weten wat het bijzonderste was dat Jasper ooit had gevonden. Hij vertelde dat hij weleens een gouden munt had opgegraven. We hoopten natuurlijk dat we hier een schat zouden vinden van gouden munten, maar moesten het doen met een kistje met chocolademunten. Al met al was het een hartstikke leuke excursie, ook al was het flink koud!