Logo Bargerveen Schoonebeek - Natuurlijk Naoberschap

Het Bargerveen op tv!

apr 28, 2021 | Algemeen, Media

Het Bargerveen heeft de afgelopen weken flink in de spotlight gestaan. Ons unieke gebied is maar liefst twee keer op televisie gekomen. In Roeg, een programma van RTV Drenthe, en het programma Vroege Vogels op NPO 2.

Vroege Vogels

In de aflevering van Vroege Vogels op 9 april ging het over het spoor van de wolf. Er zijn steeds meer wolven te vinden in Nederland. Deze komen vanuit Duitsland naar de grensgebieden in Nederland, zo ook in het Bargerveen. Maar ook voor de lynxen zou het Bargerveen een interessant gebied kunnen vormen en wie weet lopen die over een tijdje wel door het Bargerveen. De hele uitzending is te vinden op de website van BNNVARA.

Roeg

Op zaterdag 10 april was het Bargerveen te zien in Roeg. Boswachter Evert Thomas vertelde meer over de werkzaamheden die hebben plaatsgevonden en hoe het gebied is veranderd. Verder wordt er aandacht besteed aan het onderzoek van Michiel Eijkelkamp naar slachtoffers onder amfibieën en reptielen die het nieuwe fietspad oversteken. Michiel vertelt zelf meer over het doel van zijn onderzoek en de resultaten. De hele aflevering kun je terugkijken op de website van RTV Drenthe.