Kamperen in een fraai stukje natuur

jul 8, 2020 | Algemeen

Op 18 juni bezocht wethouder Robert Kleine de minicampings Veenweide en Bosveen, gelegen aan de rand van het Bargerveen. Door de coronacrisis is het ook voor hen een moeilijke start van het seizoen. Reden genoeg om te horen wat het Bargerveen voor deze twee minicampings betekent. 

Bezoek camping Veenweide

Direct na de versoepeling van de maatregelen was er een run op een plekje bij camping Veenweide. Ben en Annelies Rocks draaien de camping sinds 2006 met veel plezier. De camping heeft 15 ingerichte plekken. De gasten komen overal vandaan: Rusland, Portugal en Argentinië. Het Bargerveen als stopplaats van een lange fietstocht. De familie Rocks geeft aan dat steeds meer mensen naar het Bargerveen komen en dat ze allemaal even positief zijn. Ook het TV programma  van de VPRO “De Baardmannetjes” heeft daar positief aan bijgedragen.

Familie Rocks is al vele jaren betrokken bij het Bargerveen. In de beginjaren hadden zij er schapen staan. Annelies haar vader was verknocht aan het gebied. In de jaren 70 hebben zij tellingen verricht in het Bargerveen. Tussen 07.00 uur ’s ochtends en 07.00 uur ’s avonds telden ze welgeteld 1 persoon. Dat is nu wel anders. Steeds meer mensen weten het Bargerveen te vinden. Daar doet de familie Rocks ook het nodige aan. Ze staan vier keer per jaar op een beurs om het gebied te promoten. Ze geven de bezoekers van de stand een pakketje mee over het gebied en andere bezienswaardigheden in de regio.

 

Foto: Wethouder Robert Kleine in gesprek met Ben en Annelies Rocks van camping Veenweide.

Camping Bosveen

De familie Kroezen is acht jaar geleden een minicamping begonnen naast hun eigen woning. Zij hebben 15 campingplaatsen die door zowel campers, caravans als tenten worden benut. De gasten komen uit alle hoeken van Nederland vandaan. Ongeveer 99% vermaakt zich op de fiets en geniet volop van de natuur. Ongeveer de helft van de gasten komt terug, aldus Gerrit Kroeze.

Vanwege het coronavirus kon de camping dit jaar niet rond Pasen openen. Tijdens het bezoek van de wethouder waren gelukkig al weer veel plekken bezet. Familie Kroezen gaat er vanuit dat ze nog een mooi seizoen tegemoet gaan. De gasten zijn onder de indruk van de ligging van de camping, de uitzichten, de rust, de fraaie fietsroutes én het prachtige natuurgebied Bargerveen. Reclame hoeft Gerrit Kroezen dus ook niet te maken. Beide families zien dat de bekendheid en de waardering van het Bargerveen toeneemt. De campings zijn een visitekaartje voor het gebied.

Foto: camping Bosveen