Korte update werkzaamheden grenskade

jul 8, 2020 | Interne Maatregelen

Door de naderende zomervakantie hebben we dit keer een korte update over de werkzaamheden. Er wordt doorgewerkt aan de grenskade en de veenruggen in de Baggervelden, waar we u in vorige nieuwsbrieven ook over hebben geïnformeerd. Deze keer hebben we een paar mooie foto’s opgenomen om u niet alleen te vertellen, maar ook te laten zien wat er gebeurt.

Grenskade en baggervelden

De aannemer is volop bezig met werkzaamheden aan de grenskade. Het veen dat dit voorjaar is weggegraven, is afgelopen weken naar de baggervelden vervoerd. In de baggervelden worden met dit veen veenruggen aangebracht (ook wel strekdammen genoemd). Het gebied staat normaal onder water en bij harde wind ontstaat daarin golfslag. Daardoor gaat het aangegroeide veen weer stuk. Dat willen we voorkomen met deze veenruggen, die de golfslag gaan breken. Zodra de werkzaamheden klaar zijn, wordt het gebied weer onder water gezet. Vogels en andere dieren kunnen hier dan weer terecht. Naar verwachting is dat komend najaar.

De grenskade vanuit de lucht
Werkzaamheden bij de grenskade

Foto’s: grenskade. Gemaakt door aannemer Oosterhuis in opdracht van Prolander 

Beton storten

De aannemer is ook gestart met het aanbrengen van de funderingslaag voor het fietspad op de grenskade. Op die fundering komt een betonnen fietspad. Beton storten is een klus die erg afhankelijk is van goed weer. We hopen dat het beton voor de bouwvak gestort kan worden, maar dat blijft dus nog even onzeker. Het fietspad is in elk geval NIET open tijdens de vakantie, want na het beton storten moeten ook de bermen nog worden aangevuld en moeten de aansluitingen op de bestaande fietspaden worden hersteld. Als alles goed gaat, is de verwachting dat het fietspad rond 1 september open kan. Natuurlijk melden we daarover meer in de volgende nieuwsbrief.

Foto: gemaakt door aannemer Oosterhuis in opdracht van Prolander. De baggervelden en strekdammen zijn hier zichtbaar.