Logo Bargerveen Schoonebeek - Natuurlijk Naoberschap

Leuke tip: luisterwandeling Bargerveen

jun 13, 2022 | Algemeen

Schrijver en kunstenaar Peter Veen heeft in het Bargerveen een luisterwandeling gemaakt. Het gaat om een reeks van negen korte verhalen in de vorm van een mini-podcast. Bij elkaar vormen ze een wandeling van circa drie kwartier door het Bargerveen. De verhalen worden voorgelezen en ondersteund met muziek of een kenmerkend geluid uit de omgeving. Elke podcast duurt een tot twee minuten en is alleen te horen op de plek waar het verhaal is bedacht.

De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Peter Veen.

Gratis luisteren  

Luisteren kan via de gratis app op de smartphone van de wandelaar. Zoek in de Google Play Store of App store op: Echoes.xyz. Het startpunt van de wandeling is bij de parkeerplaats van de schaapskooi: Ambachtsweg 5 in Weiteveen. Routebordjes zijn er niet, de app laat met een pijltje zien wat het juiste pad is. De aanbevolen looprichting is met de klok mee.

Relatie Bargerveen

Alle verhalen hebben een duidelijke relatie met het Bargerveen. Peter woont er vlakbij en kent het gebied goed. Veel van de korte verhalen die hij schrijft, spelen zich af tijdens zijn wandelingen. Een aantal verhalen uit deze reeks is ook opgenomen in zijn nieuwe boek Grensgebied.

Bijdrage provincie Drenthe

De verhalenroute door het Bargerveen is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Drenthe. Vergelijkbare routes zijn er in het Asserbos en op Schokland. Meer informatie over de routes en de gratis app staat op www.verhaleninhetveld.nl