Natuur en rust in het Bargerveen: geniet en wees voorzichtig

mrt 23, 2020 | Media

Het voorjaar is weer begonnen! Eindelijk is er af en toe een heerlijk zonnetje en veel mensen maken daar dankbaar gebruik van om weer lekker naar buiten te gaan, ook in het Bargerveen. Om de natuur te beschermen en de rust te bewaren, zodat we er met z’n allen van kunnen blijven genieten, zijn er ook een paar ‘huisregels’. Het gaat op dit moment nadrukkelijk over drie dingen: de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus, het aanlijnen van honden en het ‘niet brommen’ op de fietspaden.

Adviezen RIVM tegen corona

Helaas is de realiteit dat het coronavirus zich snel verspreidt door ons land. En dat tegelijk met de start van de lente. Mensen trekken massaal de natuur in en dat snappen wij maar al te goed. Daarom willen we graag aandacht vragen voor de richtlijnen van het RIVM. Houd voldoende (minstens anderhalve meter) afstand van andere wandelaars, hardlopers en fietsers. Zo genieten we met zijn allen op een veilige manier van de natuur in het Bargerveen.

 

Coronavirus

Honden aan de lijn

Door de zachte winter is het voorjaar voor de flora en fauna vroeg gestart. Veel vogelsoorten zijn een paar weken eerder terug van hun overwinteringsplek dan normaal. Voor hen is het broedseizoen nu begonnen. Ook de reptielen en amfibieën zijn alweer volop actief. Op facebook zijn al veel foto’s van adder en de heikikker te zien. Het is daarom nu weer van extra groot belang om in het Bargerveen uw hond(en) aangelijnd te houden. Deze aanlijnplicht geldt voor het hele Bargerveen behalve de Buffer Noord tussen de Hogeweg en de Panden. 

 

Foto: Paul van Gaalen – Heikikker

Niet brommen, borden buffer Noord aangepast 

Gemotoriseerd verkeer is in het hele Bargerveen verboden (behalve voor voertuigen met ontheffing). Ook snorbromfietsen met blauw kenteken zijn niet toegestaan. Rond de nieuwe buffer Noord, tussen de Hoge weg en de Panden, is de bebording aangepast bij de fietspaden. Bij alle ingangen staat nu het bord ‘fietspad’ met onderschrift ‘dus niet brommen’. Op deze manier houden we het Bargerveen rustig voor de dieren, maar ook voor de bezoekers. 

Gemotoriseerd verkeer in Bargerveen verboden