Extra beleving: afrondende werkzaamheden beheerbrug en vlonderpad

nov 5, 2020 | Buffer Weiteveen & Schaapskooi

De beheerbrug en het vlonderpad zijn zo goed als klaar. Dit zorgt weer voor een stukje extra beleving in het Bargerveen.

Beheerbrug

Ten noordwesten van de schaapskooi is een beheerbrug geplaatst. Het woord zegt het al: beheer. Trekkers en ander beheerverkeer van Staatsbosbeheer kan over deze brug om zo de onderhoudswerkzaamheden in het gebied uit te voeren. Maar de brug is ook bedoeld voor wandelaars en minder validen. Een mooie doorgang om het Bargerveen te beleven.

De werkzaamheden aan de brug zijn voor 90% klaar. De aankomende weken vindt de afronding plaats. Onder andere worden er leuningen geplaatst. De brug is gemaakt van beton en metaal.

Foto: de beheerbrug, door Arcadis.

Vlonderpad

Naast het aanleggen van de beheerbrug zijn we ook bezig met het aanleggen van een vlonderpad. Ook hebben we hierbij rekening gehouden met minder validen. Het bijzondere aan dit vlonderpad is dat deze volledig van duurzaam gerecycled kunststof is gemaakt. Daarnaast bestaat het pad uit een rooster met kleine openingen. Hierdoor is de mogelijkheid om het veen van dichtbij te bekijken. Brengt u binnenkort een bezoek aan de schaapskooi? Mis dan zeker niet het vlonderpad voor extra beleving en bekijk het veen van dichtbij.

Helaas is de levering van het kunststof vanwege corona vertraagd. De verwachting is nu dat de werkzaamheden aan het vlonderpad in februari 2021 afgerond kunnen worden. Het pad ligt ook ten noordwesten van de schaapskooi en is goed bereikbaar voor minder validen.

De aanleg van het vlonderpad

Foto: het vlonderpad, door Arcadis.