Fietsroute door het Rühlermoor tijdelijk afgesloten

okt 5, 2020 | Duitsland

Net over de Duitse grens vinden we de fietsroute 8-33 bij Twist door het Rühlermoor. In verband met valgevaar is deze fietsroute tijdelijk gesloten.

Kaart: fietsroute Rühlermoor

Valgevaar voor fietsers

Aan deze fietsroute ligt een smalle spoorlijn. Door middel van borden worden fietsers verzocht om af te stappen en over de spoorlijn heen te lopen. De spoorlijn ligt niet in een hoek van 90 graden die met het pad meeloopt. Helaas moeten we constateren dat de borden vaak genegeerd worden, met valpartijen als gevolg. Er kwamen regelmatig meldingen van fietsers die met hun banden langs de rails zijn gekomen. Daarom is besloten om de fietsroute tijdelijk af te sluiten en zijn we druk bezig met een alternatieve fietsroute te vinden. Naar verwachting wordt dit voor het einde van het jaar gerealiseerd. Tot die tijd moeten fietsen helaas omfietsen. Zodra er meer bekend is over de alternatieve fietsroute wordt dit via de website bekendgemaakt.

Moor-Energie-Erlebnispfad

De route staat ook wel bekend als het “Moor-Energie-Erlebnispfad”. De route voert je langs het gebied waar nog afgeturfd wordt en waar je nog van dichtbij de jaknikkers (bovengrondse deel van een pomp die aardolie uit de grond pomp) aan het werk kunt zien. Dit gebied ligt te midden van bos, flora en fauna, gerenatureerde delen en andere niet-alledaagse vergezichten.