Logo Bargerveen Schoonebeek - Natuurlijk Naoberschap

Ontdek deze zomer het Drentse Veenland

jun 28, 2022 | Algemeen, Buffer Zuid

Met de ‘Belevingskaart Het Drentse Veenland’ ontdek je bijzondere locaties en verhalen uit het veengebied. Er gaat een wereld voor je open bij het bekijken van de kaart, want je ziet letterlijk wat er te beleven is in het veengebied Zuidoost-Drenthe. Op de kaart staan routes, musea, attractieparken, wandel- en fietsroutes en cultureel erfgoed.

 

Afbeelding: stukje kaart met legenda.

Negen dorpen langs de Veenvaart

Het gebied met negen dorpen langs de Veenvaart in de gemeente Emmen heeft een rijke geschiedenis vol met verhalen en unieke locaties waar de veengeschiedenis zichtbaar te beleven is. Niet alleen het bekende Veenpark en het Van Gogh huis, maar ook kleinere musea, unieke gebouwen en legenden uit het gebied zijn de moeite waard om te vertellen. Veel van deze bezienswaardigheden en verhalen zijn verbeeld in de unieke Belevingskaart.

Rust, ruimte en vergezichten in het Bargerveen

Het Drentse Veenland biedt onwijs veel rust en ruimte. Je kunt fietsen en wandelen door gebieden en de oneindigheid van het landschap ervaren. Zo ook in het Bargerveen. Tussendoor kun je de schaapskooi bezoeken of een hapje eten en drinken bij restaurant Wollegras.

De streek ontdekken?

Wil jij een mooie wandeling maken? Een stuk fietsen of op een andere manier deze streek ontdekken? Je kunt de Belevingskaart halen bij Tourist Info Emmen, het Veenpark, Veenloopcentrum Weiteveen of bestellen via: Belevingskaart Verhalen uit het veen – Touristemmen Web-Winkel.