Update: fietspaden en leemkaden

feb 14, 2020 | Algemeen, Interne Maatregelen

Op dit moment wordt in het Bargerveen gewerkt aan twee projecten: de aanleg van nieuwe fietspaden van de schaapskooi naar de Vossendijk en van de Zuidersloot over de Vossendijk richting de Verlengde Noordersloot, en de aanleg van leemkaden ten noorden van de schaapskooi.

Fietspaden

Momenteel werkt de aannemer aan de fietspaden van de schaapskooi naar de Vossendijk en van de Zuidersloot over de Vossendijk richting de Verlengde Noordersloot. Het storten van het beton is hier inmiddels gestart. Naar verwachting worden deze fietspaden in de loop van het voorjaar weer opengesteld voor publiek. Dan kan er vanuit Klazienaveen weer door het Bargerveen worden gefietst.

Om de fietsers bij de schaapskooi goed te kunnen ontvangen wordt de fietsenstalling heringericht. De grond onder de fietsenstalling wordt verhard, en er komen voorzieningen om de fietsen goed te kunnen stallen. Daarnaast zullen ook een aantal oplaadpunten worden aangebracht voor elektrische fietsen, zodat je na een dagje genieten bij de schaapskooi vol energie weer op de fiets stapt.

Leemkaden

Ten noorden van de schaapskooi worden leemkaden aangelegd om het water in het hoogveengebied beter te kunnen vasthouden. Leem heeft als eigenschap dat het zeer slecht water doorlaat. Daardoor is dit natuurproduct erg geschikt voor het waterdicht maken van de kaden. Het aanbrengen van deze leemkaden wordt waar mogelijk gecombineerd met de aanleg van beheerpaden en fietspaden. Zo kunnen we de invloed van de ingrepen op het Bargerveen tot een minimum beperken.