Logo Bargerveen Schoonebeek - Natuurlijk Naoberschap

Update werkzaamheden Koelveen en Schoonebeekerveld

mei 17, 2022 | Algemeen

De werkzaamheden bij Schoonebeekerveld zijn zo goed als klaar. Ook is er een hoop werk verzet bij de Ecologische Verbindingszone (EVZ) Koelveen. Lees hier meer.

Ecologische verbindingszone Koelveen

Een blauw logo met gele sterren. Dit is het Europees logo met de tekst:Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling. Europa investeert in zijn platteland

Donderdag 28 april 2022 heeft de oplevering plaatsgevonden van de ecologische verbindingszone Koelveen. Hiermee is officieel circa 18 hectare grond als verbindingszone tussen het Oosteindscheveen en Bargerveen ingericht voor amfibieën, reptielen en vlinders. In deze zone zijn enkele poelen aangelegd en is alvast een deel van de zandbaan voor het toekomstig fietspad gerealiseerd. De aanleg van het fietspad vindt naar verwachting dit najaar plaats.

Foto links: een van de poelen. Foto rechts: toekomstig fietspad. © Dirk-Jan Leeuwerik, Prolander.

Foto: faunapassage goed zichtbaar in de weg.

Schoonebeekerveld

De herstelwerkzaamheden voor het behoud van de natuur in Schoonebeekerveld West en Oost zijn afgelopen jaar goed verlopen en zijn zo goed als klaar. De wandel- en fietspaden zijn weer geopend. De laatste afrondende werkzaamheden zijn het plaatsen van rasters en een stuw. In de volgende nieuwsbrief staan we uitgebreider stil bij de afronding van de werkzaamheden.