Logo Bargerveen Schoonebeek - Natuurlijk Naoberschap

Veenloopcentrum Weiteveen genomineerd voor de Groene Anjer Prijs

aug 25, 2021 | Buffer Weiteveen & Schaapskooi

Het Veenloopcentrum Weiteveen is één van de drie genomineerden voor de Groene Anjer Prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe. Deze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor natuur, landschap en biodiversiteit in de provincie Drenthe. De winnaar ontvangt €3000 prijzengeld om zich verder te ontwikkelen en hun ambitie waar te maken.

 

Uit een lijst van 18 kandidaten zijn drie genomineerden uitgekozen: Het Veenloopcentrum Weiteveen, Vereniging De Hamerlanden en Vereniging Vogelwacht Uffelte e.o. Deze genomineerde partijen hebben het afgelopen jaar of de afgelopen jaren een uitzonderlijke prestatie geleverd en zijn gedreven om zich verder te ontwikkelen ten behoeve van behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en biodiversiteit.

 

Over het veenloopcentrum

Stichting Veenloopcentrum Weiteveen is een initiatief van dorpsbewoners, dat onder begeleiding van gidsen veenlopen aanbiedt in het Bargerveen. Zij vertellen onder andere over het steken van turf en hoe de nonnen en pioniers in het verleden leefden in een dorp midden in het veen. In 2019 heeft het Veenloopcentrum 2.540 bezoekers actief en intensief rondgeleid. Daarnaast houden vrijwilligers zich al jarenlang bezig met het monitoren en het uitvoeren van beheerwerkzaamheden. Zij werken hierbij nauw samen met Staatsbosbeheer en het Natuurpark Moor (Duitsland).

 

Uitreiking

De winnaar van De Groene Anjer Prijs wordt bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op woensdag 13 oktober 2021. De winnaar ontvangt een prijs van €3.000 om zich verder te ontwikkelen. De andere genomineerden ontvangen beide een aanmoedigingsprijs van €1.000.