Verzoek aan alle baasjes: houd honden aan de lijn!

apr 2, 2019 | Algemeen

Het voorjaar is begonnen! En daarmee breekt ook de tijd voor heerlijke wandelingen in het veengebied weer aan. Hondenbezitters nemen hun viervoeter dan graag mee. Maar zij worden in deze periode wel dringend verzocht hun hond aan de lijn te houden.

Broedseizoen

Het kap en zaagwerk dat de afgelopen maanden werd uitgevoerd in het Bargerveen is voorlopig gestopt. Op 15 maart startte namelijk het broedseizoen voor vele soorten. Momenteel is Staatsbosbeheer samen met vele vrijwilligers weer druk met het inventariseren van de broedvogels, reptielen en amfibieën, vlinders en meer. In deze periode is het van belang dat de bezoekers met een hond deze aangelijnd houden.

Ongelukken voorkomen

Vele soorten fauna zoeken hun rust in de vegetatie. Daarnaast gaat de schaapherder ook weer op pad met zijn kudde en de jonge lammeren. Elk voorjaar verdrinken er meerdere schapen doordat ze door loslopende honden de veenputten in worden gejaagd.

Om dit soort ongelukken te voorkomen en voor de broedende soorten de rust te bewaren vragen we alle bezoekers om honden aangelijnd te houden. Tijdens het broedseizoen zullen de opsporingsambtenaren (Boa’s) extra handhaven.

Persoon laat zijn hond aangelijnd uit