Videopresentatie terugblik en vooruitblik Buffer Zuid

dec 16, 2020 | Buffer Zuid

Het is tijd om u bij te praten over de stand van zaken rondom het Bargerveen en speciaal over de Buffer Zuid. Er is al veel gerealiseerd in en rond het gebied. Van de aanleg van bufferzones bij Zwartemeer en Weiteveen tot het vernieuwen van de grenskade en van het maken of versterken van (interne) leem- en veenruggen tot recreatieve verbeteringen. Inmiddels worden ook de plannen voor Buffer Zuid geleidelijk aan duidelijker. We weten wat er hydrologisch gezien nodig is. De zoektocht naar hoe het gebied verder ingericht zal worden, is nog gaande.

Videopresentatie

We willen graag toelichten wat er allemaal gebeurd is en wat er de komende tijd te gebeuren staat. U bent van ons gewend dat we dat doen via informatiebijeenkomsten in uw omgeving, maar zoals u weet is dat door de coronamaatregelen niet mogelijk. Om u in de tussentijd toch te informeren hebben we een videopresentatie voor u gemaakt.

  • In de eerste video neemt Bert van Guldener u mee in een terugblik op de maatregelen die al klaar of bijna klaar zijn. Hij neemt vanwege zijn pensioen afscheid als secretaris van de Bestuurscommissie Bargerveen Schoonebeek.
  • Jacomijn Pluimers neemt het secretaris-stokje van hem over en vertelt in de tweede video over de vooruitblik naar de ontwikkeling van Buffer Zuid.

Heeft u na het bekijken van de presentatie nog vragen? Mail dan naar Marleen Stoutjesdijk: m.stoutjesdijk@prolander.nl. Vanwege de kerstvakantie komen we begin januari terug op uw vragen.