Logo Bargerveen Schoonebeek - Natuurlijk Naoberschap

Werkzaamheden deelgebied interne paden afgerond

aug 25, 2021 | Interne Maatregelen

In de afgelopen weken is er hard gewerkt aan verschillende onderdelen binnen het deelgebied interne paden. Zo zijn verschillende paden aangelegd en opengesteld. Ook is er een nieuwe beheerbrug aangelegd. Hierbij zijn oude tramrails uit het gebied verwerkt in de leuningen van de brug. Wist u namelijk dat op deze plek vroeger een smalspoortrein reed?

Beheer- en fietspad

Het beheer- en fietspad tussen de schaapskooi en de Verlengde Noordersloot is inmiddels helemaal klaar. De werkzaamheden waren voor een groot deel al afgerond, maar het beton had tijd nodig om uit te harden. Het pad is daarom vanaf eind augustus open voor gebruik. Ook het vlonderpad is inmiddels gereed en toegankelijk. Hierover vertellen we meer in een volgende nieuwsbrief.

Beheerbrug

Ten noorden van de schaapskooi hebben we op een kade een brug gebouwd voor de beheerwerkzaamheden van Staatsbosbeheer. Deze beheerbrug ligt op bijna dezelfde plek als waar vroeger de brug lag voor de smalspoortrein. Met de aanleg van de nieuwe brug komt dus een stukje cultuurhistorie terug in het gebied. Kijk vooral eens naar de leuningen, die zijn gemaakt van een oud smalspoor-rail! Zo’n smalspoortrein is nog te zien langs de toegangsweg naar de schaapskooi. Wilt u meer weten over de oude smalspoortreinen rond het Bargerveen? Neem dan eens een kijkje bij het smalspoormuseum in Erica.

Foto: De leuningen van de brug, gemaakt van een oud smalspoor-rail