Logo Bargerveen Schoonebeek - Natuurlijk Naoberschap

Start werkzaamheden Stheemanstraat

nov 27, 2023 | Algemeen

Begin oktober hebben we het al verteld in dit nieuwsbericht: we zijn gestart met de aanleg van de nieuwe Stheemanstraat. Dit is de eerste stap in aanleg van Buffer Zuid. We zijn nu écht begonnen.  

Werkzaamheden: locatie nieuwe weg en watergang  

De huidige Stheemanstraat wordt vervangen voor een nieuwe weg langs de zuidkant van Buffer Zuid. De weg dient als ontsluitingsweg voor agrarische percelen tussen de buffer en de Europaweg en voor één woning. Ook is Buffer Zuid straks te bereiken vanaf de nieuwe weg. We vinden het belangrijk dat de omgeving bereikbaar blijft. Daarom leggen we eerst de nieuwe Stheemanstraat aan voordat we met het werk aan de buffer beginnen. De watergang langs de nieuwe weg moet ook meteen aangelegd worden. Zo kunnen we altijd voldoende water aan- en afvoeren, voor zowel de landbouw als voor de buffer. Wanneer de nieuwe weg in gebruik wordt genomen, blijft de ‘oude’ nog even liggen. Die wordt tijdelijk gebruikt voor de aanleg van Buffer Zuid, maar wordt vervolgens opgeruimd. Op deze plek komt namelijk de noordkade van de buffer te liggen.

Klik op de foto’s voor een grotere weergave © Prolander en aannemer De Roo.

RTV Drenthe  

Na de informatiebijeenkomst van 17 oktober besteedde RTV Drenthe aandacht aan de klus die we deze winter gaan klaren. Lees het via deze link  

Blijf op de hoogte

Natuurlijk houden we u via de website in hoofdlijnen op de hoogte, maar er zijn meer mogelijkheden om geïnformeerd te blijven en/of vragen te stellen.   

  • U kunt zich bij de aannemer De Roo aanmelden voor een Whatsapp groep. Stuur daarvoor een mailtje naar info@de-roo.nl met ‘aanmelding whatsappgroep Stheemanstraat’ en natuurlijk uw telefoonnummer. Via deze groep geven ze af en toe informatie over de werkzaamheden. U kunt hier niet op reageren, alleen de aannemer kan berichten plaatsen.   
  • Voor vragen of opmerkingen is er een keer per twee weken op woensdagmiddag (in de oneven weken) van 15.30 uur tot 16.30 uur een inloopmoment in de keet aan de Kerkeweg. Hoofduitvoerder Rinus Eefting, van De Roo uit Emmen kan uw vragen beantwoorden.  
  • Tijdens de werkzaamheden kunt u ook contact opnemen met directievoerder Michel Bartels. Hij is bereikbaar op 06 – 1299 1496.  

Plannen voor Buffer Zuid  

De komende maanden werken we ook verder aan de plannen voor Buffer Zuid. In het voorjaar verwachten we het Definitief Ontwerp (DO) af te hebben. Zodra de Bestuurscommissie dit heeft vastgesteld, presenteren we deze informatie aan u via een informatieavond.  

Dronefoto: werkzaamheden van bovenaf © Prolander en aannemer De Roo.