Update werkzaamheden en meer

feb 24, 2021 | Algemeen, Interne Maatregelen

In dit nieuwsbericht informeren wij u over verschillende onderwerpen: een update over de werkzaamheden, een radiofragment met boswachter Erik Bloeming over het Bargerveen en meer…

Werkzaamheden

In de laatste twee weken van januari en begin februari was het erg koud. De werkzaamheden hebben hierdoor nagenoeg stilgelegen. In januari informeerden we u onder andere over de werkzaamheden aan het vlonderpad. Zodra de weersomstandigheden verbeteren, hervatten we de werkzaamheden aan het vlonderpad en de beheerbrug.

Foto: vlonderpad. Door Barbara van den Ham, Natuurpark Moor-Veenland.

Het Bargerveen op de radio

Boswachter Erik Bloeming van Staatsbosbeheer loopt het winterse Bargerveen in samen met een radiopresentator van RTV Drenthe. Ze hebben het onder meer over de bijzondere natuur in het Bargerveen, de grenspaal, de samenwerking met Duitsland en de toekomstige buffer zuid. Luister (en bekijk) via deze link het fragment.

Wakken gemaakt voor de ijsvogel

Op de Facebookpagina Bargerveen worden regelmatig mooie berichten en foto’s gedeeld. Zo ook van de ijsvogel. Een prachtig mooi blauw en oranje gekleurd vogeltje. Het water in het Bargerveen was tijdens de koude dagen dichtgevroren. Dat is niet gunstig voor de ijsvogel, want hij zoekt vaak zijn eten in open en brak water. Daarom moesten er wakken gemaakt worden. Strenge winters maken veel slachtoffers onder de ijsvogel. Bron: vogelbescherming.

Foto: ijsvogel, door Rein de Vries.

Nettie Aarnink

Welriekende nachtorchis

Twee weken geleden publiceerde ROEG! een artikel over de welriekende nachtorchis in het Bargerveen. Deze orchidee houdt van het Bargerveen omdat er een bijzonder type grasland voorkomt: het bovenveengrasland. Dankzij het goede beheer van Staatsbosbeheer groeit deze bijzondere plant goed en zien we grote aantallen in het Bargerveen.

Verhuizing kantoor Natuurpark Moor-Veenland

Het kantoor van het Natuurpark Moor-Veenland is verhuisd. Het kantoor is nu te vinden in het centrum van Meppen tegenover het winkelcentrum ‘de MEP’. Adres: Herzog-Arenberg-Str. 12. D-49716 Meppen. Kijk voor meer informatie op de website: www.naturpark-moor.de