Voortgang werkzaamheden en fietspaden

sep 2, 2020 | Algemeen, Interne Maatregelen

Ook in de zomerperiode zijn de werkzaamheden flink opgeschoten. Op dit moment wordt er een brug en een vlonderpad aangelegd en zorgen we voor een goede verbinding van alle fiets- en wandelpaden. Lees hier meer.  

Aanleg brug en vlonderpadFoto van de grenskade

Het was weliswaar vakantie, maar sinds de laatste update zijn de werkzaamheden weer flink opgeschoten! Op dit moment wordt in de buurt van de schaapskooi een brug en een vlonderpad aangelegd. Het vlonderpad geeft ook minder validen en mensen met bijvoorbeeld een kinderwagen of rollator de gelegenheid om van dichtbij van het veen te genieten. Dit is een bijzondere klus waar we een volgende keer (waarschijnlijk rond de opening van het vlonderpad) iets meer over vertellen.

Fietspaden

Bij de grenskade zijn we bezig met de laatste loodjes: we werken de op- en afritten netjes af en zorgen voor goede aansluiting van alle fiets- en wandelpaden. We krijgen veel vragen wanneer het fietspad op de grenskade weer opengaat. We zijn blij dat de belangstelling groot is. We doen ons best om het pad snel open te stellen, maar het moet wél veilig kunnen. Daarom vragen we nog om wat geduld. We hopen het fietspad half september te openen. Houd de website in de gaten voor meer informatie. 

Foto rechts: grenskade

Ook de werkzaamheden aan de Nieuwe Natuur Noordoost naderen de afronding, net als het aanleggen van veenruggetjes in de baggervelden. Als het weer mee zit, als er niet teveel neerslag valt of andere bijzonderheden tussendoor komen, verwachten we dat we dit jaar 99% procent van het werk klaar kunnen hebben.

Foto: baggervelden zichtbaar

Foto: baggervelden

Foto van baggervelden

Foto: buffer Noordoost